Zelfstandig ondernemer worden is een begin naar het opbouwen van ultieme vrijheid. Door gebruik te maken van de lage drempels die in Nederland bestaan om een onderneming op te starten kunt u net als veel van uw voorgangers ook profiteren van de voordelen die het ondernemerschap met zich meebrengen. Al moet u wel zorgen voor een duidelijk vastomlijnd en professioneel plan. Anders gaat het natuurlijk nooit wat worden.

 

Ondernemers zijn, binnen de kaders van de wet- en regelgeving, verantwoordelijk voor hun eigen doen en laten. Wanneer ze niet productief zijn zal er weinig tot niets uitkomen. En wanneer het tegenovergestelde plaatsvindt en de handen uit de mouwen gestoken worden, kan het een zeer interessante bezigheid zijn.

 

Binnen de Quote 500 waar de rijkste Nederlanders jaarlijks in een ranglijst worden gepubliuceerd staan geen werknemers. Vermogen is altijd opgebouwd door ondernemend bezig te zijn. Of dit nu een bedrijf is of een service doet niet ter zake. De rode lijn is dat mensen die actie ondernemen, consequent een plan volgen en niet bij de pakken neerzitten hun doelstellingen kunnen behalen.

 

Het grote voordeel van het ondernemerschap is de vrijheid die het met zich meebrengt. Dit moet alleen wel op de juiste manier worden ingezet. Want zeg nu zelf, wat heeft u eraan om 6 weken vakantie te nemen wanneer u geen rode rotcent heeft verdiend? U zult dus voordat u gebruik kunt maken van deze vrijheid een forse inspanning in tijd en moeite moeten doen. Daarom is de vraag als u zelfstandig ondernemer wilt worden wat uw plan is en hoe u hier mee aan de slag gaat.