Het starten van een eigen bedrijf is niet altijd even makkelijk. Want als ondernemer haalt u zich veel zekerheid op de hals. Aan het eind van de dag wilt u immers dat er voldoende omzet is gemaakt zodat u alle rekeningen kunt betalen en nog een stukje kunt overhouden. Ondernemen heeft namelijk vanzelfsprekend als doel dat u in ieder geval in uw eigen levensonderhoud kunt voorzien. Dat dit niet meevalt wordt duidelijk wanneer u ziet hoeveel ZZP-ers en andere kleine ondernemers moeite hebben met het creëren van duurzaamheid en stabiliteit. Dit zijn toch wel de twee kernbegrippen die van toepassing zijn op iedere onderneming.

 

De oplossing voor iedere ondernemer is slim ondernemen. Door de focus te leggen op zekerheid en professionaliteit, zal stabiliteit ontstaan. Als u namelijk stappen zet die voorspelbaar zijn, zal het resultaat ook gegarandeerd zijn. Eigenlijk een heel simpele formule, maar wel één die door maar weinig ondernemers wordt toegepast.

 

Omdat ondernemers vaak te maken krijgen met concurrentie zal er ergens een onderscheidend vermogen getoond moeten worden. Toegevoegde waarde is het kernbegrip als het gaat om een florerende onderneming. Daarom begint slim ondernemen eigenlijk altijd met het bepalen van een strategie welke gericht is op het neerzetten van een onderneming die met gemak concurrentie uitsluit.