Vacaturesites

Er zijn diverse websites waar op vacatures gezocht kan worden. Zo is er Monsterboard, NationaleVacaturebank en Stepstone. Het enige wat u op een dergelijke website hoeft te doen is een account openen, een aantal benodigde velden invullen en uw CV uploaden. U moet bijvoorbeeld aangeven wat uw arbeidsverleden is. Daarin vermeldt u de vorige werkgevers en de functies die u daar had. Ook vermeldt u welke opleidingen en cursussen u gevolgd heeft, in welke sector u werkzaam wilt zijn, hoeveel uur u per week wilt werken en eventueel welk salaris u verwacht. Sommige websites vragen ook wat de maximale reisafstand is die u wilt afleggen en of u bereid bent om te verhuizen.

 

 

Gratis zoekagent

Op basis van de door u ingevulde informatie gaat de vacaturesite op zoek naar passende vacatures. Deze service is gratis. De passende vacatures zijn te zien als de werkzoekende inlogt op de vacaturesite, maar de werkzoekende kan er ook voor kiezen om dagelijks per e-mail een lijst met passende vacatures te ontvangen. Een dergelijke service wordt een zoekagent genoemd.

 

 

CV inzichtelijk maken voor potentiële werkgevers

U kunt op de meeste websites uw CV inzichtelijk maken voor potentiële werkgevers. Een mooie optie is daarbij, dat u ervoor kunt kiezen om uw persoonsgegevens niet aan deze potentiële werkgevers te tonen. Zo voorkomt u dat uw huidige werkgever uw CV op een dergelijke website vindt en er zo achter komt dat u op zoek bent naar ander werk.

Sommige vacaturesites bieden een betaalde dienst aan, waarbij u uw CV voorrang krijgt bij potentiële werkgevers. Potentiële werkgevers krijgen uw CV dan eerder dan de CV's van andere werkzoekenden. Dit is echter geen garantie dat u ook daadwerkelijk een baan gaat vinden. Werkgevers zien uw CV alleen eerder.

 

 

Ook werkgevers hebben meestal een vacaturepagina

Online naar werk zoeken is niet alleen voor professionals. Het is geschikt voor iedereen die bereid is om voltijd, deeltijd of op projectbasis te werken. Online solliciteren gebeurt niet alleen via vacaturesites. U kunt ook op de websites van bedrijven zien welke vacatures beschikbaar zijn. Meestal kunt u daar uw persoonsgegevens invullen en uw CV uploaden.

Het internet maakte het voor bedrijven gemakkelijker om mensen zich ervan bewust te maken dat er vacatures beschikbaar zijn. Uw droombaan kan slechts één muisklik van u verwijderd zijn.

 

 

Plaats uw CV op zo veel mogelijk vacaturesites

Veel mensen doen er een eeuw over om uit te zoeken op welke vacaturesite zij het best hun CV kunnen plaatsen. Maar wanneer u snel een baan nodig heeft, wat is er dan op tegen om uw CV op zoveel mogelijk vacaturesites te plaatsen? Wanneer een vacaturesite u niet bevalt, kunt u altijd weer uw CV weghalen.