Er bestaat op Wikipedia een lijst met beroepscategorieën waar beroepen en bezigheden op staan waar u waarschijnlijk nog nooit van heeft gehoord. Dit is logisch omdat er de vreemdste dingen worden bedacht. Maar deze lijst is natuurlijk niet heilig, er zijn namelijk zeker door de komst van het internet nog meer beroepen ontstaan. Vaak ontstaan nieuwe bezigheden uit een behoefte die niet kan worden ingevuld. Zo is de pizza bezorger een invulling van een bepaalde behoefte. Ook de “taxi app” Uber vervult een behoefte. Het zijn voorbeelden van creatieve ideeën van mensen die ergens een oplossing zochten voor een probleem.

 

Nu hoeft het natuurlijk allemaal niet zo spannend te zijn. U kunt namelijk ook gewoon een bezigheid zoeken waarbij u denkt dat u het veel beter kunt. Belangrijk is hierbij wel de realiteit niet uit het oog te verliezen. Wanneer u denkt zelfstandig piloot te kunnen worden terwijl u geen vliegbrevet heeft is dat misschien iets te veel van het goede.

 

Eigenlijk is uw creativiteit de enige mogelijke belemmerende factor wanneer u ideeën voor een eigen bedrijf gaat bedenken. Eén van de meest belangrijke aandachtspunten bij het bepalen van uw nieuwe bezigheden is dat u bekijkt waarin u uitblinkt. Bouwt u daar namelijk een bedrijf omheen, dan weet u zeker dat eventuele concurrenten het erg lastig gaan krijgen om een stukje van uw markt in te pikken.