Voor de financiering van een bedrijfspand kunt u grofweg kiezen uit twee opties: u kunt bij een reguliere bank een bedrijfshypotheek afsluiten en u kunt objectfinanciering aanvragen bij een gespecialiseerde hypotheekbank. Sluit u een hypotheek af bij de reguliere bank, dan zult u goed op de voorwaarden moeten letten. Zo kunt u bijvoorbeeld een hoge boete krijgen wanneer u uw bedrijf verkoopt en is de hypotheek oversluiten niet zo gemakkelijk.

 

Bij objectfinanciering kunt u per bedrijfspand dat u wilt betrekken op zoek gaan naar een financieringsmaatschappij. Het is namelijk zo dat een reguliere bank vaak meteen al uw bankzaken onder zijn hoede wil hebben. Niet iedere ondernemer zit daarop te wachten. Daarom zal objectfinanciering voor een deel van de ondernemers een stuk aantrekkelijker in de oren klinken. Een ander groot voordeel van de objectfinanciering is dat de rente er over het algemeen lager is dan de rente bij een reguliere bank.

 

Laat u over beide mogelijkheden goed informeren. Een accountant zal u kunnen vertellen welke financieringsvorm voor uw situatie fiscaal het aantrekkelijkst is. Let in beide gevallen goed op wat de voorwaarden zijn.