Eigen bedrijf opzetten

Eigenlijk denkt iedereen er wel eens over. Het is namelijk toch een vorm van extra vrijheid. Niet meer naar de “bevelen” van een leidinggevende hoeven luisteren en lekker opstaan wanneer u dat zelf wilt. Natuurlijk heeft een eigen bedrijf opzetten ook een keerzijde. Want het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. U zult met name productief moeten werken. Daar is geen speld tussen te krijgen.

 

Een eigen bedrijf opzetten is zeker in Nederland eenvoudig. U brengt een bezoekje aan de Kamer van Koophandel en laat uw onderneming inschrijven in het Handelsregister. Hiervoor betaald u een eenmalige vergoeding van € 50. Na inschrijving in het Handelsregister is het belangrijk dat u ervoor zorgt dat u via de Belastingdienst een BTW nummer ontvangt. Voert u werkzaamheden uit welke vallen onder de BTW vrijstelling, dan zult u een bewijs hiervan van de Belasting inspecteur moeten ontvangen. Zonder BTW aangifte en afdracht gaat u namelijk in de problemen komen. U krijgt onherroepelijke boetes en kunt eigenlijk na verloop van tijd geen kant meer op. Zelfs wanneer u in zijn geheel geen omzet heeft gedraaid zult u toch aangifte moeten doen. Dit zijn de regels van het spel en deze zijn zo belangrijk dat er voldoende aandacht aan moet worden besteed.

 

Nadat u het bedrijf bent gestart is het van belang dat u voldoende klanten binnenkrijgt. Door een onderscheidend vermogen te tonen en toegevoegde waarde te bieden kunt u de concurrentie buiten spel zetten. De eerste vraag, zelfs voordat u begint met ondernemen is natuurlijk hoe u dat gaat doen. Denk daar maar eens over na. Het zal u in ieder geval helpen om met een vliegende start uit de startblokken te schieten.