Eigenlijk denkt iedereen er wel eens over. Het is namelijk toch een vorm van extra vrijheid. Niet meer naar de “bevelen” van een leidinggevende hoeven luisteren en lekker opstaan wanneer u dat zelf wilt. Natuurlijk heeft een eigen bedrijf opzetten ook een keerzijde. Want het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. U zult met name productief moeten werken. Daar is geen speld tussen te krijgen.

 

Een eigen bedrijf opzetten is zeker in Nederland eenvoudig. U brengt een bezoekje aan de Kamer van Koophandel en laat uw onderneming inschrijven in het Handelsregister. Hiervoor betaald u een eenmalige vergoeding van € 50. Na inschrijving in het Handelsregister is het belangrijk dat u ervoor zorgt dat u via de Belastingdienst een BTW nummer ontvangt. Voert u werkzaamheden uit welke vallen onder de BTW vrijstelling, dan zult u een bewijs hiervan van de Belasting inspecteur moeten ontvangen. Zonder BTW aangifte en afdracht gaat u namelijk in de problemen komen. U krijgt onherroepelijke boetes en kunt eigenlijk na verloop van tijd geen kant meer op. Zelfs wanneer u in zijn geheel geen omzet heeft gedraaid zult u toch aangifte moeten doen. Dit zijn de regels van het spel en deze zijn zo belangrijk dat er voldoende aandacht aan moet worden besteed.

 

Nadat u het bedrijf bent gestart is het van belang dat u voldoende klanten binnenkrijgt. Door een onderscheidend vermogen te tonen en toegevoegde waarde te bieden kunt u de concurrentie buiten spel zetten. De eerste vraag, zelfs voordat u begint met ondernemen is natuurlijk hoe u dat gaat doen. Denk daar maar eens over na. Het zal u in ieder geval helpen om met een vliegende start uit de startblokken te schieten.