Het is tegenwoordig bijna iedere dag wel druk bij de inschrijfafdeling van de Kamer van Koophandel. Er zijn zoveel Nederlanders die een eigen bedrijf beginnen dat er zelfs al ondernemerscoaches zijn. Dit is niet alleen handig, het zorgt er ook nog eens voor dat u de eerste stappen in de nieuwe wereld van het ondernemen niet alleen hoeft te zetten.

 

Vindt u het niets om een door de overheid gesubsidieerde club te gebruiken om u verder te helpen met toch wel een van de de meest belangrijke beslissingen van uw leven, dan kunt u natuurlijk ook zelf op onderzoek uitgaan. Bijvoorbeeld door een cursus te volgen of boeken over ondernemerschap te lezen. Het vormgeven van een onderneming is namelijk meer dan gewoon beginnen. U zult een positie in de markt in moeten nemen die duidelijk maakt dat u de absolute professional bent waar eigenlijk iedereen gebruik van moet maken.

 

In het verleden moest een ondernemer verplicht in het bezit zijn van het diploma Algemene Ondernemers Vaardigheden. Dit AOV diploma kan behaald worden na het volgen van een cursus. Deze cursus besprak veel onderdelen van het ondernemerschap. Hoewel het diploma niet meer verplicht is, bestaan er nog veel (oude) cursussen. Wellicht interessant om een van deze cursussen via bijvoorbeeld Marktplaats of een tweedehands boekwinkel op de kop te tikken.