Het is voor veel werknemers interessant om voor zichzelf te beginnen. Zeker nu werkgelegenheid al een tijdje flink onder druk staat. Een eenmanszaak oprichten kan daartoe de eerste stap zijn. De eenmanszaak is namelijk de meest kale en simpele ondernemingsvorm die er bestaat. Er zijn eigenlijk maar drie voorwaarden voor deze ondernemingsvorm; inschrijven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel, belasting aangifte doen en belasting betalen.

 

Omdat het oprichten van een eenmanszaak betrekkelijk eenvoudig is, schieten deze ook als paddenstoelen uit de grond. Dit zorgt voor drukte op de markt en een groei in concurrentie.

 

Slim ondernemen kan natuurlijk met een eenmanszaak. Door beter of anders te zijn dan de concurrentie trekt u klanten aan. De vraag is dus in hoeverre u onderscheidend vermogen kunt tonen. Daarbij komt ook nog eens bij dat een bepaalde toegevoegde waarde goud waard is. De vraag is dus wat u kunt bieden wat dusdanig anders is dan uw concurrenten doen.

 

Bij zelfstandig ondernemen is de eerste stap natuurlijk belangrijk, want zonder ingeschreven onderneming kunt u eigenlijk nog niets beginnen. Daarna gaat het pas echt spannend worden omdat u een plan moet maken waardoor u een betere positie in de markt kunt krijgen dan uw concurrenten. Slim ondernemen is dus eigenlijk een combinatie van actie ondernemen en een bewezen systeem volgen. Welk systeem hanteert u?