Het hierboven beschreven gegeven maakt het voor velen lastiger een zakelijke hypotheek af te sluiten. Banken durven nog maar weinig en de torenhoge risico's die momenteel worden gehaald op de vastgoedportefeuilles maken de kosten hoog.

 

Ondernemers die een zakelijke hypotheek willen afsluiten dienen een sluitend plan te overleggen, te beschikken over jaarstukken, accountantsverklaringen en bij voorkeur gedeelde risico's. Wanneer dus direct al getekende en gegarandeerde huurcontracten kunnen worden overlegd, wordt de positie richting de geldverstrekker al een stuk beter.

 

Geldverstrekkers, en zeker in de zakelijke markt zijn huiverig en daarmee zeer terughoudend. Een goede voorbereiding van uw financieringsaanvraag is daarmee noodzakelijk. Totale financiering zal niet meer gebeuren en daarmee wordt verwacht dat er een aanzienlijk deel aan eigen vermogen wordt meegenomen.

 

Toch bestaat de mogelijkheid een zakelijke hypotheek af te sluiten. Hiervoor zult u als ondernemer echter een beperkte keuze aan geldverstrekkers hebben. De zakelijke huisbank is wellicht de beste optie voor het aanvragen van de zakelijke hypotheek. Wanneer dit echter lastig, moeizaam of in zijn geheel niet gaat, kan men kijken bij de specialisten in de markt.